Het beste uit Scandinavië! Webshop keurmerk veilig en betrouwbaar 

webshop
0 item(s) in uw winkelwagen
      Agenda
Inbranden gietijzer rooster en bakplaat

Voor u begint!

 

Het gietijzer rooster en bakplaat van de Bålpanne FRIGG moeten voordat je ze kan gaan gebruiken ingebrand worden. Het gietijzer rooster en bakplaat is in de fabriek voorzien van een laagje wax dat roesten voorkomt (maar niet echt eetbaar is). Om dit laagje te verwijderen gaan we het gietijzer rooster en bakplaat warm stoken, maar nog niet heel heet. Als de het gietijzerrooster en bakplaat warm is neem je wat  keukenpapier of een doek en veeg je  deze goed schoon. Het echte warm stoken kan in een oven. Verwarm de oven op 150°C en laat het gietijzer rooster en bakplaat een uur verwarm. Haal ze er uit. Wrijf nu het gietijzer rooster en bakplaat schoon en wrijf ze daarna in met zonnebloemolie (Zonnebloemolie laat geen smaak na). Het oliën kan ook met een kwast, maar let op dat de haren van de kwast niet smelten. Doordat gietijzer open gaat staan als het heet is trekt de olie in de poriën van het ijzer en sluit zo het poreuze gietijzer af. Plaats het gietijzeren rooster en bakplaat terug in de oven, verwarm ze opnieuw een uur bij 150°C en laat ze in de oven afkoelen. Het gietijzer rooster en bakplaat is nu klaar voor gebruik.

 

- Voor elke keer dat het gietijzer rooster en bakplaat gebruikt worden, moet deze worden ingesmeerd met een dunne laag zonnebloemolie. Veeg overtollige olie weg met een keukenrol of doek.

- Verwijder na gebruik de voedsel resten of roestvlekken met staalwol, staalborstel of schuurspons. Doe dit met warmwater en herhaal dit regelmatig.

- Gietijzer zal roesten indien blootgesteld aan vocht. Drogen het gietijzer rooster en bakplaat altijd goed en bewaar het droog. Smeer deze desnoods al in met zonnebloemolie.


Veel succes met uw FRIGG Bålpanne!


achtergrond-Berkenbos-GROEN-DEF